14 augustus 2019

Voor scholen


Het zonnepark aan de Aadijk is klaar. Er is vanaf mei 2019 heel hard aan gewerkt. Maar liefst liefst 120.808 zonnepanelen zijn er geplaatst. Natuurlijk is dat niet het enige. Het park zal ook dienst doen als mini reservaat voor bedreigde bijen en insecten. Bijen en insecten zijn heel belangrijk voor de bestuiving van bloemen en planten. Zonder bijen is bijvoorbeeld amper fruitteelt mogelijk.

Kan dat eigenlijk wel? Duurzame energie opwekken en tegelijkertijd iets doen voor de natuur? Jazeker! Het is zelfs zo dat het aantal bedreigde bijen en andere insectensoorten weer toeneemt tussen en onder de zonnepanelen. Hoe kan dat? En hoe werkt het omzetten van zonlicht in energie eigenlijk? Kom een kijkje nemen met de hele klas en ontdek het zelf. Neem contact op met de afdeling marketing en communicatie van SolarEnergyWorks voor een afspraak.

Misschien wil je meer weten over duurzame energie en een werkstuk of spreekbeurt maken hierover. Wat is eigenlijk duurzame energie? Hoe kan energie besparen de wereld redden? Dit zijn vragen die je zou kunnen onderzoeken. Gebruik daarvoor de EnergieGenie website voor werkstukken over energie. Deze is speciaal bedoeld voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar. Maar ook iets jongere en oudere kinderen kunnen er waardevolle informatie vinden.